Groep 0

Dag allemaal,

Onze groep wordt steeds groter. We zijn al met 19. En dat is reuze gezellig. We kletsen heel wat af met elkaar en houden heel veel van grapjes.
Wat een kleurenfeest in onze klas hè? We zijn best trots op ONS museum. En Raai de kraai heeft ook echt schilderijen van ons meegenomen naar het museum. En heeft u onze paletten ook gezien? Wij kennen de kleuren rood, geel, groen en blauw al. En sommige kinderen kennen zelfs meer kleuren. Met de klei spelen vinden we heerlijk. Van juf Luteijn mochten we pas gewoon rietjes, stokjes en andere dingetjes in de klei stoppen. En zo werd het echte kunst. Leuk hè?

We zijn ook een ochtendje weggeweest om ergens anders te knutselen. We gingen gewoon in een echte, oude, Engelse bus. En onze mama’s kwamen zwaaien. We hadden zoveel plezier. En toen we terug kwamen hadden we allemaal wat moois gemaakt. Een kunstwerk, noem je dat!

Pas hebben we op school feest gehad. Koningsdag! We leerden het Wilhelmus en deden de hele ochtend spelletjes. Kijk maar eens op de foto’s hoe gezellig dat het was!
Soms denken we na over wat we willen worden. Bram wil graag blokkenbouwer worden, maar eerst gaat hij vragen aan mama of hij Luuk kan worden. Ruben wil graag oorlogsman worden, dat is stoer! En Karol wil heel graag woorden leren als hij groot is.

Naar school!

In januari begon groep 0. Wat een kleine groep toen we begonnen! De eerste dag waren we maar met 3 kinderen. Maandag hoopt de dertiende te komen.  Aan het einde van het schooljaar zijn we met 21 kinderen.
Ons eerste thema was over het mooiste visje van de zee. Het mooiste visje zit ook als plaatje op onze stoel.

Daarna hebben we gewerkt over fruit. Daar weten we nu echt heel veel van. We hebben zelfs appelmoes gekookt en echte ananas geproeft.


Nu zijn we aan het werken over : Kom uit die kraan! (bouwen). Over al deze thema’s hebben we liedjes geleerd, werkjes gemaakt en nog veel meer. We vinden het ook erg leuk om in de bouwhoek te spelen of in het klushuis. Op donderdag 15 maart hadden we een echte bouwdag: dat was leuk!!


De kinderen in onze groep zijn echt al heel knap, want ze leren ook de vormen en de kleuren. En heel veel nieuwe woorden bij de thema’s en natuurlijk nog veel meer. En niet te vergeten, we gaan ook graag naar de gymzaal, dat vinden we iedere keer weer een feest!

Met hartelijke groet,

Juf Vink en juf Luteijn