Groep 1-2

Afgelopen weken hebben we in groep 1/2 gewerkt over het thema ‘kunst’. We hebben prachtige kunstwerken gemaakt in de klas. Ook zijn we met de bus naar Veldzicht geweest om daar allemaal iets moois te maken. Deze kunstwerken worden binnenkort tentoongesteld op de kunstroute.
In de klas hebben we gekeken naar schilderijen als ‘het melkmeisje’, ‘de nachtwacht’, enz. We kennen al veel namen van schilderijen.
Heeft u ons museum gezien op de gang? Hier gaan we vaak naar toe met ons speurboekje. Bij de kassa kopen we een kaartje, daarna  zoeken we naar schilderijen en tekenen deze na. Natuurlijk schrijven we ook de naam van het schilderij er bij. In het museum loopt ook een suppoost, die zorgt er voor dat iedereen rustig loopt in het museum en niet aan de schilderijen zit. Als we moe zijn geworden, kunnen we een kopje koffie drinken in het restaurant. De opa van Adajah kan heel mooi tekenen en schilderen. Hij is bij ons in de klas geweest en heeft ons geleerd hoe je een mooi schilderij maakt. We hebben allemaal een vaas met bloemen getekend. Net als Vincent van Gogh. Ziet u op de foto hoe mooi ze zijn geworden?

Een groet van de kinderen van groep 1/2

Juf Van Horssen en juf Quik