Groep 1-2

Wat hebben we weer veel gedaan in groep 1-2 van de herfstvakantie tot de kerstvakantie.
Eerst hebben we gewerkt over Bange Barend, omdat het kinderboekenweek was. We hebben het boek gelezen en er werkjes over gemaakt, zoals bijvoorbeeld Bange Barend in zijn nest.
Al snel was  het daarna tijd om te gaan werken over 5 december. We hebben er heel veel boeken over gelezen. En niet te vergeten, pepernoten bakken.  Als grote verrassing zat er  op 5 december een zakje met pepernoten en snoepjes in onze gymschoen.
Als laatste hebben we gewerkt over Kerst. We hebben geluisterd naar de verhalen over  de engel Gabriël bij Zacharias, Maria en Jozef. Zacharias en Elisabeth en de geboorte van Johannes, de geboorte van de Heere Jezus en de herders en de engelen, hoe zij met haast kwamen om Jezus te aanbidden.
Behalve alle werkjes, liedjes enz. hebben we ook al veel letters geleerd: d,s,h,n,b,l en de k. Er zijn kinderen in de groep die al kunnen lezen. Wij zijn dus heel hard werkende en lerende kinderen.

We hebben veel liederen geleerd. En we kennen ze al heel goed en dat is maar goed ook, want we hebben kerstliederen gezongen bij de oudere mensen:

Voor nog meer foto’s kunt u kijken bij groep 1 en groep 2.

 

Nationaal schoolontbijt:

Appelmoes koken:

We hebben naar spinnen gezocht op het plein!

En groep 8 leerlingen kwamen met ons lezen.

Welkom op school, dat was ons eerste thema waar we dit jaar mee begonnen in groep 1-2. We hebben heel veel geleerd en mooie werkjes gemaakt. Hoe we onze naam hebben gemaakt ziet u op de foto.


Na 4 weken was het tijd om afscheid te nemen van juf van Horssen. Zij verwacht een baby en is daarom nu niet meer bij ons in de groep. We hebben met een high-tea afscheid genomen. Heel gezellig was dat. De juf hoopt wel weer bij ons in de groep terug te komen, dit als de baby er een poosje is.
Nu werken we over herfst in het bos. Om het nog leuker te maken zijn we ook al naar het bos geweest. Kastanjes, eikeltjes en nog veel meer konden we rapen. Volgende week is het herfstvakantie en kunnen we een weekje uitrusten van alles wat we leren.

Een groet van de kinderen van groep 1/2

Juf Van Horssen en juf Quik