Groep 2

Aap en Mol in het Rijksmuseum!

Samen met Aap en Mol zijn we een kijkje gaan nemen in het Rijksmuseum. Wat is daar een hoop te beleven. We leerden over soorten kunst en welke beroemde schilderijen en schilders er zijn. De klas veranderde in een atelier waar kinderen elkaar konden schilderen. We leerden pastelkleuren mengen als van Gogh en maakten een schilderij met de Zonnebloemen. De opa van Sem kwam ons vertellen over houtbewerken. Hij is een echte kunstenaar en maakt de mooiste dingen van een stuk hout! Dit was een leerzame middag voor kinderen en jufs!

Ondertussen vierden we met Jurian de geboorte van zijn zusje Anne Jinthe. We maakten hoeden voor de koningsdag, gebruikten met elkaar op school het koningsontbijt en op die prachtige dag waren er ook  de koningsspelen! Tijdens de lessen engels leerden we meer over het koningshuis in Engeland en vierden de geboorte van het nieuwe engelse prinsje.

In de kleine kring oefenen we alles wat belangrijk is voor groep 3 ( meer, minder, vol, weinig, aanvullen tot 10, splitsen met 10, letters en cijfers). In het speellokaal gingen we letters uitbeelden en oefenen  met gooien en vangen met de bal. Alle activiteiten binnen en buiten de groep geven we vorm aan de hand van de leerdoelen voor groep 2 van Parnassys. Als u hier meer over wilt weten loop na schooltijd eens binnen!

We zien de kinderen groeien in hun ontwikkeling en dat is fantastisch om te zien. Sommige kinderen komen al alleen naar school en dat is een goede oefening voor na de zomervakantie! Deze week ronden we het thema af en bereiden we ons voor op het laatste thema…….

Groetjes van alle kinderen van groep 2 en de jufs!