Groep 2

Kom uit die kraan!

Afsluiting thema bouwen:

Thema Bouwen!

Het nieuwe thema zorgde voor nieuw spel binnen en buiten de klas. Er kwamen hamers, schroeven spijkers en hout. Ook hadden we op het plein een werkbank waar we naar hartenlust mochten timmeren. De huishoek werd een klushuis en bij het makelaarskantoor konden huizen gekocht worden. We werden bouwvakkers, architecten en makelaars! Het prentenboek over Bart leerde ons veel over de bouw. We bestudeerden echte bouwplannen, tekenden huizen en maakten daar zelf ons plan bij. Tijdens kringactiviteiten leerden we metselen in het verband en ontdekten we veel nieuwe woorden die horen bij het thema. We richten een kamer in en maakten een moodboard. Ook maakten we een plattegrond van de klas en stimuleerden we het ruimtelijk inzicht van de kleuters. Het hoogtepunt was wel de bouwdag waarbij we werden geholpen door vaders en leerlingen van het Willem van Oranjecollege uit Wijk en Aalburg.

We vierden ook nog de geboorte van het broertje van James met beschuit en muisjes.
Op dit moment bereiden we ons voor op het komende paasfeest door te luisteren naar de verhalen uit de bijbel en het leren van de paasliederen. In de gang hebben we een paastafel ingericht zodat we het verhaal ook kunnen zien en volgen!
Vandaag vierden we de komst van de lente!! Wat is er aan de hand? De lente is in het land. Iedereen is blij want de winter is voorbij!!

 

Na een fijne vakantie zijn we met elkaar begonnen aan ons nieuwe thema WINTER!
We hebben dit thema vormgegeven aan de hand van het prentenboek Kikker in de kou!
De kinderen maakten met elkaar een kledingwinkel waar we vanuit de huishoek  warme kleren konden kopen! Zo leerden we vanuit een betekenisvolle setting omgaan met geld. Kikker kreeg warme kleren en werd er een huis gebouwd voor kikker en zijn vriendjes. Tijdens de grote en kleine kring deden we aan taal en rekenontwikkeling.
Als afsluiting hielden we poppenkast in het speellokaal. Ondertussen maakten we voor het eerst de cito’s taal en rekenen en de leesvoorwaardentoets. Zo bereiden wij ons goed voor op de toekomst. Op dit moment zijn er de gespreksavonden en maken we nieuwe plannen voor na de voorjaarsvakantie!

 

 

Op 21 december hebben wij kerstliederen gezongen bij de oudere mensen:

Voor nog meer foto’s kunt u kijken bij groep 1 en groep 1-2

 

Wij zijn groep 2! Wat leuk dat jullie een kijkje bij ons nemen! In onze klas zitten er 28 kinderen.
De afgelopen weken hebben we heel hard gewerkt over het thema ‘Welkom in groep 2!’. We hadden zelfs een eigen schooltje in onze klas. In de kring en op het plein hebben we veel spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. Ook hebben we de letter ‘d’ en ‘g’ geleerd.
De komende weken gaan wij werken over het thema ‘In het bos..’.
We gaan leren tellen, wegen, meten met herfstmateriaal. In de huishoek gaan we herfstgerechten maken & in de lees-schrijfhoek leren we woordjes stempelen en schrijven.

Vriendelijke groetjes,

de jongens en meisjes van groep 2 & juf Verboom en juf Grünbauer