Groep 3a

Hallo!

Leuk dat u bij onze groep komt kijken. Wij willen laten zien waar we de afgelopen tijd met wereldoriëntatie aan hebben gewerkt… We weten nu namelijk alles over brood!

We hebben zelf graan gezaaid, en op de foto met Jesra kunt u zien dat er al wat tarwegras is opgekomen! We hebben het mee naar huis genomen om verder voor te zorgen. Wie weet komt er een korenaar uit…. We hebben ook kennis gemaakt met verschillende soorten brood. Hiervoor gingen we allerlei soorten brood bekijken en proeven. En wat u verder op de foto’s kunt zien is het brood bakken in de klas! Ze waren lekker, hoor…..

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbijgevlogen! We hebben zelfs ons eerste werkboek van taal en rekenen al uit! Met rekenen leren we o.a. tabellen maken, splitsen, bussommen, tellen en sprongen maken van 2. Ja, we hebben echt gesprongen! Daarvoor gingen we naar buiten en sprongen elke keer over een getal (van stoepkrijt)  heen.

Met taal leren we vaak een letter. Daarmee kunnen we al woordjes lezen in ons rijtjesboek en leesboek. Ook mogen we 3x per week de hoeken in. Niet voor straf hoor, we mogen er fijn spelen en werken. Bekijkt u de foto’s maar eens, dan ziet u het zelf!

Juf Konijnenburg en juf De Kloe.