Groep 4

Beste ouders,

Wat gaat de tijd in groep 4 snel! We zijn alweer op de helft van het schooljaar..De laatste ochtend voor de voorjaarsvakantie hebben we spelletjes gedaan die we mochten meenemen van thuis.
Maar ook op school bleken hele leuke spellen te zijn! Iedereen heeft zich prima vermaakt, de kinderen met de spelletjes en de juf met foto’s maken. Zo kunt u er thuis ook nog van meegenieten!

Maar voordat u denkt dat wij alleen maar spelletjes doen op school, vertellen we eerst dat we de afgelopen tijd ook heel hard hebben gewerkt! We hebben weer van alles geleerd bij de gewone vakken, maar we zijn ook begonnen met oefenen voor begrijpend lezen. We oefenen nog steeds veel met technisch lezen, en dat gaat al heel goed, maar we leren nu ook om na te denken over wat we lezen. Verder hebben we wel twee weken lang bijna elke dag een CITO-toets gemaakt en hebben we inmiddels ons eerste rapport meegekregen.
In de afgelopen tijd is onze klas ook een stukje kleiner geworden, omdat er twee kinderen weg zijn. We wensen Mumtaas en Bryan het allerbeste toe in hun nieuwe klas!

De kinderen en juffen van groep 4

 

Hier weer een berichtje uit groep 4. We moeten hard werken in groep 4: rekenen, taal, spelling en lezen. Dat doen we elke dag. Met taal hebben we elfjes geschreven. Dat is een gedichtje met 11 woorden. Er zijn de afgelopen tijd ook wat nieuwe dingen bijgekomen. We werken nu ook met Nieuwsbegrip. We kijken dan het jeugdjournaal en lezen de tekst die bij het nieuws van de week hoort. Zo leren we over het nieuws en we oefenen tegelijk met lezen! We hebben nu op donderdagmiddag gym van juf Sterk in de kleutergymzaal in plaats van in de grote gymzaal.

Een tijdje geleden was juf Sterk jarig en dat hebben we met elkaar gevierd. De juf moest haar cadeaus zoeken en de kinderen hielpen haar daarbij. Daarna hebben we nog cakejes versierd, dat was erg leuk! Bekijkt u de foto’s maar voor de resultaten. Ook hebben we lekker met klei gewerkt, voor in de klas en daarna voor onszelf. Wat een creatieve kant hebben sommige kinderen!

Nu gaan we weer snel verder leren en werken. Tot de volgende keer!

De kinderen en juffen van groep 4

Juf Teuling en juf Sterk