Leer- en werkklimaat

Rust, orde en structuur

De Oranje Nassauschool staat voor duidelijkheid, veiligheid, rust en structuur. We vinden het van het grootste belang dat  de leerlingen zich in een rustige leeromgeving goed kunnen ontwikkelen.
Het gewenste leerklimaat begint al bij binnenkomst van de school. Als de bel gaat verwachten we van de kinderen dat ze in de rij gaan staan. Rij voor rij komen dan om de beurt naar binnen.
In de gangen en de hal wordt verwacht dat de kinderen wandelen en zachtjes praten.
In klas verwachten we van de kinderen dat ze hun bijdrage leveren aan het ontstaan van een fijne sfeer in de klas. Als de leerkracht uitlegt geeft of als een ander kind iets vertelt, verwachten we van de kinderen dat ze goed opletten en hun betrokkenheid tonen. We verwachten van de kinderen dat ze zich actieve leerders tonen.

De schoolregels samengevat:

• Een vriendelijke lach en groet, doet iedereen goed.
  • Houd de spullen oké, een ander moet er ook nog mee.
  • Pesten is nooit goed, zorg dat je aardig doet!
  • De school is een wandelgebied, buiten hoeft dat lekker niet.
  • Laat iedereen merken dat je kunt samenwerken.

14 083  Foto Honcoop_6980