Lesmethodes

Algemeen

De Oranje Nassauschool maakt zoveel als mogelijk gebruik van de modernste lesmethodes. De afgelopen jaren hebben we de methodes voor Rekenen, Taal en Spelling vervangen. De school gebruikt overwegend lesmethodes die zijn uitgegeven door onderwijsuitgeverij Malmberg.
De school onderhoudt met deze uitgeverij een goede relatie. Dit komt tot uiting in het verzoek van Malmberg om in het cursusjaar 2013-2014 deel te nemen aan het vroegstarttraject LIJN 3  voor aanvankelijk lezen in groep 3. Onder begeleiding van Malmberg wordt de nieuwste leesmethode voor groep 3 op onze school in de praktijk ingevoerd. Voor schooljaar 2014-2015 gaan we als vroegstartschool deelnemen aan de invoering van de nieuwste voortgezet technisch lezen methode: ‘Station Zuid.’
De methodes die de school gebruikt zijn allemaal kerndoel dekkend. De nieuwste methodes hebben als groot voordeel dat ze het werken op meerdere niveaus in de groepen stukken eenvoudiger hebben gemaakt.

Methodeoverzicht

Vak

Bijbelse Geschiedenis Hoor het Woord
Kleuteronderwijs Kleuterplein 2 (per 2015-2016)
 Taal Taal Actief 4
 Spelling Taal Actief 4
 Aanvankelijk lezen, taal en spelling (gr. 3)  Lijn 3
 Voortgezet technisch lezen (gr. 4) Station Zuid
 Voortgezet technisch lezen (gr. 5 en 6) Goed gelezen – Technisch lezen
 Begrijpend lezen (gr. 5 t/m 8)  News to learn
 Rekenen (gr. 3 t/m 8) Pluspunt 3
Aardrijkskunde (gr. 4 t/m 8) Hier en daar 3
Geschiedenis (gr. 5 t/m 8) Brandaan
Natuuronderwijs (gr.4) Natuurlijk
Natuur & Techniek (gr. 5 t/m 8) Wondering the world
 Schrijven (gr. 3 t/m 8) Schrijven in de basisschool
Verkeer Klaar….over!
Engels (gr. 6 t/m 8) Stepping up (NIEUW)
Sociale vaardigheden Goed gedaan!
Seksuele vorming Wonderlijk gemaakt
Bewegingsonderwijs Basislessen Bewegingsonderwijs
Creatieve vakken Muziek…moet je doen!/Moet je doen!